EKSPERTİZLERİN ORTALAMA FİYAT LİSTESİ

EKSPERTİZLERİN ORTALAMA FİYAT LİSTESİ

EKSPERTİZLERİN ORTALAMA FİYAT LİSTESİ


Ekspertiz fiyatlandırma seçenekleri genellikle paketler halinde müşterilere sunulur.

Bu paketlerde fiyatları belirleyen etkenler genellikle paket içinde olan ekspertiz hizmetleridir.

 

Birçok ekspertizde başlangıç paketleri bulunur. Başlangıç paketine dahil olan hizmetler: Kaporta boya ekspertizi, Motor, Amortisör, Ön takım ve fren kontrolleri vardır bu paketin fiyatı genellikle 200-400 ? bandında değişmektedir.

 

Bir de orta paket kavramı vardır ve bu pakette ise başlangıç pakete ek hizmetler bulunur. Kaporta boya ekspertiz, şase ve travers, karoser, kaporta aksamı kontrolleri, ön ve arka panel kontrolleri, bagaj havuz sacı, sağ ve sol podye kontrolleri, aynaların hasar kontrolleri, farların hasar ve işlem kontrolü, torpido kontrolü, airbaglerin cihazlar ile kontrolleri vardır. Bu paketin fiyatı ise 350-550 ? civarında değişmektedir.

 

Full ekspertiz hizmetinde ise diğer paketlerde olmayan bütün hizmetler arac sahiplerine sunulmaktadır. Bu pakete ekspertiz ile ilgili bütün hizmetler dahildir ve kendi içlerinde özelliklere sahiptir. Full paket kaporta-boya testi kapsamında orijinal, değişen, düzeltilmiş ve boyanan parça tespitleri, şase ve travers kontrolleri, karosaer, kaporta aksamı kontrolleri, bagaj havuz sacı, sağ sol podye kontrolleri, aynaların hasar kontrolü, farların hasar ve işlem kontrolü, torpido kontrolü bulunur. Buna ek olarak motor mekanik testinde ise motor yağı kaçak kontrolü, motor soğutma suyu kaçak kontrolü, debriyaj baskı balata tespitleri, marş ve volant ses kontrolleri, otomatik araçlarda kavrama kontrolü, turbo ve intercooler genel durumu ses ve kaçak, motor üfleme, gözle görünür kayışların, enjektörlerde ses ve kaçak kontrolü, subap ve iticilerinde ses kontrolü, egzoz duman tespiti, lastik ve jant kontrolü, motorun sarsıntılı çalışması kontrolü gibi hizmetler barındırırken araç içi kontrolleri hizmetlerinde ise klima sistemi, gösterge paneli, silecek sistemi kontolü, farların ve iç lambaların aydınlatma kontrolleri ve hasar kontrolleri, koltukların kontrolü, yer döşemeleri-kapı döşemeleri, aynaların fonksiyon kontrolü, camların çatlak kontrolü yer almaktır. Alt kontrollerde ise diferansiyel genel durumu,ses ve yağ kaçak, şanzıman genel durumu ve yağ kaçak kontrolü, şanzıman vites geçişleri ve ses kontrolü, fren sistemi genel durumu ve hidrolik kaçak kontolü, ön düzen ve arka düzen, süspansiyon sistemi genel durumu kontrolü, egzoz sistemi, motor muhafazası ve alt bakalitlerin kontrolü, şaftın genel durumu ve takoz kontrolü, aksların genel durumu ve boşluk kontrolü, motor takozlarının, şanzıman takozlarının genel durumu gibi işlemler mevcuttur. Son olarak cihaz ile yapılan hizmetlerde full ekspertizde mevcuttur fren, süspansiyon, yanal kayma, diagnostic, dyno ve yol testleri bilgisayar sistemi ile test edilerek aracın mevcut durumunun bütün ayrıntılarını öğrenebilirsiniz. Full ekspertiz fiyatları ise min 500? ile başlayarak ekspertiz yaptıracağınız firmaya göre fiyat skalası 800? ye kadar çıkabilmektedir.

 

 

 

Yorumlar - 0

Yorum Gönder

Ücretsiz Teklif Al